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Make Your Own Thai Iced Tea

As much as I love coffee I love Thai iced tea, I don’t drink it so often though. I feel that they are very similar, especially if you like iced lattes like me. Not many people like the Thai tea flavor cause it’s very different and strong, but give it a try if you’ve never tried it!

I used to drink it only in Thai restaurants but then I had a Thai friend at work that brought the tea homemade to parties and well it made me realize that it’s a thing you can make at home, duhh! Everything can be made at home right?

While living in LA, I would get Thai iced tea either at a Thai restaurant or at donut shops. The thing is, they are a little too sweet for my taste so the hope of being able to make it myself was also a great way to control the sweetness in it plus here in San Diego there’s not many donut shops so I almost never drink it anymore.

One day I was at an asian market around the tea aisle and saw the thai tea box so I that’s how I got it and started my own creation of Thai Iced tea.

This recipe is very basic so that you can tweak as you like, by adding more or less sweet to it. Hope you enjoy this delicious Thai Iced tea!

How to make Thai Iced Tea


Makes 2 glasses and leftover to save 

Ingredients:

  • 3 bags of Thai tea (find them in your regular grocery store or in an asian market)
  • 4 cups of water
  • 1 cup of 2% milk or regular
  • 1/2 cup of sweetened condensed milk
  • Ice
Preparation:
  1. Boil 2 cups of water and steep the tea bags in it for a while, leave them for an hour if you want, it will be ok. You will make a strong tea to have as a base.
  2. Remove the bags and pour the tea in a big jar adding 2 more cups of water. Save it in the fridge for later or continue with the next step.
  3. Mix milk with sweetened condensed milk.
  4. Fill 2 glasses with ice.
  5. Pour tea in glasses about 3/4 full.
  6. Add milk mixture to glasses and done!
It’s nice to make a lot of tea and save it in the fridge so when you use it again it will be cold already. You can also mix the tea with the milk and save it in a jar too, it will last about 2 to 3 days in the fridge.

– E S P A Ñ O L –

Cómo hacer té frío tailandés

Así como me encanta el café me encanta el té frío tailandés, no lo tomo tan a menudo pero me parece que son muy similares, especialmente si te gusta el cafecito frío con leche como a mí. No a mucha gente le gusta el sabor del té tailandés, como que es bien diferente y fuerte, pero dale una oportunidad si nunca has probado!

Yo solía tomarlo sólo en restaurantes tailandeses, pero cuando trabajaba en una oficina tenía una amiga tailandés que siempre llevaba el te bien rico hecho en casa para fiestas y pues como que me di cuenta que también se puede hacer en casa, que tontis! Casi todo se puede hacer en la casa también no?

Cuando vivía en Los Angeles, lo tomaba ya sea en restaurantes tailandés o en las tiendas de donuts. Lo que pasa es que en todos esos lugares a mi me parecen demasiado dulces para mi gusto por lo que hacerlo en la casa me da ese control de poder poner menos dulce. Y aquí en San Diego no hay casi tiendas de donuts, así que casi nunca lo he tomado en la calle.

Un día que estaba en un mercado asiático en el pasillo de los tés vi la caja de té tailandés así que lo compré y comencé mi propia creación de té frío tailandés.

Esta receta es muy sencilla, ustedes puede ajustar a su gusto, añadiendo más o menos té o dulce como quieran. Espero que disfruten del té frío tailandés!



Como hacer Té frío tipo Thai


Rinde 2 vasos de té y un buen para guardar

Ingredientes:

  • 3 bolsitas de te Thai (las puedes encontrar en el supermercado o en los mercados asiáticos)
  • 4 tazas de agua
  • 1 taza de leche 2% o leche normal
  • 1/2 taza de leche condensada
  • Hielo
Preparacion:
  1. Hervir 2 tazas de agua y dejar reposar las bolsas de té en el agua por un tiempo, se pueden dejar hasta una hora si se quiere, van a estar bien. Se hace un té bien fuerte para tener como base.
  2. Retira las bolsas y vierte el té en un frasco grande, luego añade 2 tazas más de agua. Guarda en la nevera para más tarde o continúa con el siguiente paso.
  3. Mezcla la leche con la leche condensada.
  4. Llena 2 vasos con hielo.
  5. Verter el té en 2 vasos aproximadamente 3/4 de su capacidad.
  6. Agrega la mezcla de leche, prueba y acomoda a tu gusto con más te o mas leche!
Es bueno hacer bastante té y guardarlo en la nevera, así que cuando uno quiera otra vez ya está friíto y no hay que esperar tanto. También se puede mezclar el té con la leche y guardarlo todo así ya listo en un frasco también, así dura aproximadamente de 2 a 3 días en la nevera.

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2 Comments

  • Reply
    The Girl who Loved to Write
    July 29, 2015 at 3:00 pm

    I would definitely drink this more if I made it at home! Thanks for the recipe!

    • Reply
      dcruz
      July 30, 2015 at 4:09 am

      Right?! That's what I thought too when I started making it and it works! hehe. Thanks for visiting!

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