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Receta de Salsa Rosada | Pink Sauce Recipe

Mi dad came to visit us from Venezuela and he stayed for a while, he enjoyed San Diego a lot and the grandkids of course. He loves to cook and he loves to visit the supermarkets here, compared to the ones in Caracas these are super huge. I love to see him how he wonders along the aisles with everything he sees. One day we went to the market together and he decided to buy some shrimp to eat them with pink sauce that night, this is something that goes side to side in Venezuela.

I make pink sauce at home a lot but I had never tried it the way my dad does it, it is amazing how something so simple can taste exquisite depending on the ingredients it contains. He added soy sauce (which he usually doesn’t), WOW! How delicious! We enjoyed it very much that night, this dish is an appetizer but we had it as a light dinner, we ate it with baguette and beer, it goes perfect with it!

The next day you can use what’s left of the pink sauce for a million other things, like a spread for sandwiches, to have with some crackers and cheese or to dip some fish sticks (Adrian’s favorite!).


My Dad’s Pink Sauce Recipe
  • 1 cup mayonnaise 
  • 1/3 cup ketchup
  • 1/8 cup of Kikkoman soy sauce (I like the less sodium one!)
  • 2 tsp of brandy or rum
Mix all ingredients together and you’re done.

Serve it with shrimp: But ATTENTION, marinade the shrimp first! Use 1 lb of cooked shrimp, 1 lime and salt to taste. Wash the shrimp with water, add lots of lime and some salt to taste then serve along with the pink sauce, you wont believe how great they taste!

Disclosure: This is a sponsored post in collaboration with Kikkoman and Latina Bloggers Connect. All the ideas, stories and opinions are 100% my own.

– E S P A Ñ O L –
Mi papá nos vino a visitar hace poco y se quedó un buen tiempo aquí disfrutando de San Diego y de los nietos. A él le gusta mucho cocinar y le encanta visitar los automercados de aquí que en comparación a los de Caracas son inmensos, a mi me gusta verlo como se pasea y se deleita con todo lo que ve. Un día fuimos al automercado y decidió comprar camarones para comerlos con salsa rosada en la noche. Es algo que en Venezuela va de par en par. 
Yo hago mucho la salsa rosada pero no la había probado como la hace mi papá, parece mentira pero algo tan sencillo puede llegar a ser esquisito dependiendo de los ingredientes que se les ponga. Le agregó salsa de soya (que usualmente no le pone), WOW! Que ricura! No saben, comimos de lo más rico esa noche, tranquilos sin ningún apuro. Este plato se puede servir como un aperitivo pero para nosotros fué una cena ligera, lo acompañamos con pan francés y unas cervecitas, que le van de lo mejor! 
Lo que sobre de la salsa se puede usar para un millón de cosas, por ejemplo para untar en un sandwich, para comer con galleticas de soda y queso o con palitos de pescado (los favoritos de Adrian!). 

La Salsa Rosada de mi Papá
  • 1 taza de mayonesa
  • 1/3 taza de salsa de tomate ketchup
  • 1/8 taza de salsa de soya Kikkoman (a mi me gusta la que tiene menos sodio!)
  • 2 cucharaditas de brandy o ron
Mezcla todos los ingredientes y listo.
Sírvela con camarones: Pero ATENCION, adoba los camarones!! Usa mas o menos una libra de camarones, 1 limón y sal al gusto. Lava los camarones con agua, exprime el limón y añádeles la sal. Sírvelos junto a la salsa rosada, te sorprenderás de lo divino que es todo junto!

Aclaratoria: Este post es parte de una campaña patrocinada por Latina Bloggers Connect y Kikkoman. Todas las ideas, cuentos y opiniones son 100% mías.


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2 Comments

  • Reply
    food-n-thought.com
    March 8, 2013 at 3:53 am

    Mi tia siempre me la hacia con salsa de soya 🙂 que rico!

    • Reply
      Dariela
      March 8, 2013 at 6:38 am

      Verdad? Si! Que rico!! 🙂

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